Zeldas valpar

Den 7 juni kom Zeldas efterlängtade valpkull till världen. Här ska Ni få följa Zelda och hennes valpar i valplådan :-)
Valparna är 8 veckor gamla
Sista rapporten i valphagen!

Sista veckan med valparna. Slutet & början på något nytt! Se och njut av mina goa små svarta killar och tjejer.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valparna är 6 veckor gamla
Rapport 1 (vecka 6)

Snart är valparna 7 veckor. Valparna njuter nu av sitt nya ute liv i trädgården på dagarna Dom har nu börjat bli medvetna om allt runt omkring sig och har ochså upptäckt att det finns ett liv utanför staketet. Som tur så var mina valp köpare från Norrland här på besök när gänget beslöt sig för att rymma ut i den större vida världen. Dom kan vara väldigt snabba med sin små ben bara dom vill. 
Valparna är 4 veckor gamla
Rapport 2 (vecka 4)

Snart är valparna 5 veckor. Tiden far iväg. Mormor Manja har kommit hem igen men nu var hon måttligt intresserad av de små glinen. Så någon hjälp till fostran är frågan om vi får av henne?! "Fick jag inte vara med från början tänker jag minsann inte lyfta en tass nu" verkar hon tänka. Nellie däremot är mer än gärna med och studsar runt bland de små, för det är faktiskt precis vad hon gör. Studsar och gärna studsar hon på dom, gissa om valparna kan bli förbannade. Tyvärr biter det inte ännu på Nellie. Hon skall bara veta vad som väntar henne när dom blivit lite äldre, tur att hon kan springa snabbt


 

 
 

Rapport 1 (vecka 4)

4veckor gamla, herrejösses jag tycker inte jag hinner med mellan veckorapporterna. Jag börjar nu undra vad Zelda har i sin mjölk med tanke på att dom mest bara ligger med magarna i vädret och sover. Jag gissar på att detta är varianten som vilar sig i form eller tänker som så...vänta bara tills vi är 8 veckor och flyttat hemifrån, då skall ni få se!!

 
 

Valparna är 3 veckor gamla
Rapport 2 (vecka 3)

En del av valparna är mer mat glada och ser till att slicka i sig allt som går även om man ochså måste ta hjälp av hela kroppen. Dom börjar nu bli mer medvetna om sina syskon och försöker sig på tappra brottnings matcher och mindre shyssta grepp så som öron & nack bett. Även mina tår har varit utsatta för de små hulliganerna. Jonna med kompisen Stella var saliga bland alla goa valpar,deras problem var vem som var mest söt...men de kom fram till att alla var lika fina.


 
Rapport 1 (vecka 3)

De små livsnjutarna är fortfarande väldigt nöjda med att bara sova och äta. Enda gången det blir fart på benen ur lådan är när dom börjar vädra mat. Men dom börjar visa prov på en fungerande sök näsa. Jag som fortfarande sover i köket har vid flera tillfällen vaknat på natten av att en liten har vädrat sig sin väg fram till mig och smyger sen upp på madrasen till mig. Var bäst sover man om inte i sängen under ett mjukt täcke!

 
Valparna är 2 veckor gamla
Rapport 4 (vecka 2)

För att vara Gourmeter så saknar dom bordsskick. Det ser mer ut som om dom har mat krig. Mamma Zelda har ett riktigt tvätt jobb sedan med de små.

 
Rapport 3 (vecka 2)

Flykten från valp lådan!

Valparna har fått smaka på både avmaskning & köttfärs. En enig smakjury gav full pott till köttfärsen och 0 poäng till avmaskningen.

  

 

 

 

 

Rapport 2 (vecka 2)

Jonna på besök i valplådan


 


 

 

Rapport 1 (vecka 2)

Hej och hå! Nu har ögonen börjat öppna sig. Men trots dålig led syn så kan vi både sitta och gå. Dom har redan väldigt bestämda och ljudliga åsikter om när maten skall serveras ,jädrar anamma om det inte sker omedelbums då kan vi låt riktigt högt till mamma Zeldas förtvivlan.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valparna är 1 vecka gamla

Tiden går fort och valparna verkar njuta av sina för tillfället 2 livs uppgifter...äta & sova. Sömn är något jag själv har brist på nu i och med att jag sover bredvid valp lådan och vaknar vid minsta ljud. Vikten ligger på plus sidan varje dag. 

  


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelda och hennes efterlängtade valpar


 

 


 

Den 7/6-2007 så kom dom till världen.
2 pojkar och 5 tjejer. Allt gick bra och det hela var över på 4timmar. Dock så hade Zelda för lite mjölk så vi har fått stödmata de små. Nu börjar mjölken komma igång och Zelda tar hand om dom på bästa sätt. Valparna är väldigt framåt och ökar nu bra vikt.

Så här kom dom.....
Nr1.kl 02:40 Tik / 550g
Nr2.kl 03:00 Hane/600g
Nr3.kl 03:25 Hane/550g
Nr4.kl 03:55 Tik/650g
Nr5.kl 04:50 Tik/540g
Nr6.kl 05:25 Tik/350g
Nr7.kl 06:45 Tik/560g
8:e veckan
Zelda i 8:e veckan och 50 kg. Det börjar bli trångt i magen nu. Zelda vilar mycket men är fortfarande pigg och framåt på promenaderna.

 

 

 

 

7:e veckan
Zelda och Nellie provligger valplådan som tar upp halva köket ;-) Zelda väger idag 48 kg.

 

 


 

 

Snart 7:e veckan
Zelda börjar bli riktigt rund om magen.

 

 

 

 

 

6:e veckan
Zelda har blivit en "nakenfis" och väger 46 kg.

  

 

 

5:e veckan
Zelda har en matchvikt på 43kg. 

 

 

 

Våran "Tuttlisa"